dilluns, 22 de maig del 2017

La plaça Espanya de Ferreries (per a la meva generació la plaça de l'oar)

Vista de Ferreries quan la plaça encara no hi era. Abans de 1930

Anterior a 1928 o 1929
De l'arxiu de na Margarita Calafat Prieto
Imatge molt xula del poble de Ferreries
En aquesta foto es veu l'antic campanar de l'esglèsia. El Convent ja està construit.
En Bosco Faner Bagur diu al seu llibre "Rebrots d'arrels centenàries. Parròquia de Ferreries, 1301-1989" dóna unes quantes informacions relacionades amb el campanar. Quan parla de l'ecònom Joan Mascaró, diu: "La part superior d'aquesta torre -el cimbori- l'any 1913 (o 1914) sofrirà desperfectes a causa d'un llamp. El Rector, el Sr. Benejam, l'any 1928 (o 1929), acabant d'esfondrà la part afectada, li dóna el seu aspecte actual."

I en Joan Janer, comentant un article de n'Antoni Serra a sa revista de Ferreries diu: "El llamp just va fer caure quatre retjoles, i el senyor Benejam va ordenar tirar-lo baix perque volia posar-hi a la part superior una imatge del cor de Jesus, com la del toro, fins hi tot en tenien una de cartro, pero al final queda com està ara, la creu es la matexia del vell campanar. La part piramidal era macissa i costà tirar-la a terra, els manobres que la picaren foren en Perico Serra i en Gomila"

1959, comencen a obrir la plaça




Col·lecció Antoni Camps Fullana
Segons el peu de foto del llibre "Imatges Ferrerienques" aquest hort era és de ca ses monges i s'ajuntament el va comprar per fr-hi sa plaça. La creu senyala sa capella amb la imatge de la Verge de Fàtima


1969, posen sa farola enmig de sa plaça



14 juliol 1969. quan van posar sa farola a sa plaça de l'Oar. Col·l. A. Camps Fullana.

1979 


Plaça de l'Oar. Ferreries. 1979
Col·l. A. Camps Fullana

1989

Remodelació de la plaça Espanya. Per fer-la van esfondrar la casa de ses Hermínies i les altres casetes que quedaven. Any 1989. Ens ha enviat la foto en Xavi Martos."



a Fotos de Ferreries 'envia la foto Xavi Martos'


2014
Foto Deborah Johnston.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada